Expositie in Galerie Overstroom

Expositie in Galerie Overstroom

Van 9 tot 24 juli exposeer ik in Galerie overstroom met gevarieerd werk. Ik laat een aantal wat oudere foto’s zien maar ook nog niet eerder geëxposeerd (nieuw) werk. De titel van de expositie is Uit Zicht. Bij veel van mijn foto’s heb je het gevoel at er iets aan de hand is zonder dat je precies ziet wat. Vooral bij mijn nachtlandschappen is dat het geval maar ook bij een aantal portretten waarin het gezicht niet verborgen blijft.

De galerie is open van vrijdag tot en met zondag, van 12:00 tot 17:00 (voor andere dagen of tijden graag even contact met mij opnemen). Het adres is Entrepotdok 33 , 1018 AD te Amsterdam. De opening is op zaterdag 9 juli om 17 uur. Mijn goede vriend Jan Willem Fuhring zal het openingswoord voeren!

OAN

We mogen weer (echt) exposeren! In het weekend van 2 en 3 oktober doe ik mee aan de Open Aterlierroute Amsterdam Noord. Ik ben een van de 115 kunstenaars die werk laat zien. Met collega’s Jay Tang en Rogier Alleblas richt ik onze studio in als atelier. Ik laat niet eerder geëxposeerd werk zien, waaronder nieuwe stillevens en nachtlandschappen.

Hier vind je meer informatie over de atelierroute en de centrale expositie in Draka, op een steenworp afstand van de studio. Het is een mooi beginpunt van een avontuurlijke (fiets)route.

Graag tot ziens.

42 portretten in de Meeuw

Op 17 januari 2020 maakte ik meer dan 40 portretten in de Meeuw, van bezoekers, vijwilligers en mensen van de dagbesteding. Op 14 februari ga ik al die portretten ophangen aan de expositiewand in de Meeuw en ze zullen tot half maart te zien zijn

Hugo in BLOU Amsterdam

Moestuin

is de verzamelnaam voor een vrolijke, lichtvoetige expositie in BLOU. Ik exposeer er foto’s die ik maakte van dansende groenten, slachtoffers van slakken en meer.

De onderwerpen komen allemaal uit de moestuin. Zie het als een hommage aan alle groenten die door hun afwijkende vorm de schappen van de supermarkt of de groenteman niet zullen halen, aan gehavende, door slakken aangevreten bladeren die desondanks hun schoonheid hebben behouden, aan een door ouderdom gekromde zonnebloem die zich met zijn laatste krachten nog net kan vasthouden aan een vaas. Ze zien er allemaal een beetje anders uit, maar het zijn juweeltjes.

 

Een selectie uit deze steeds groter wordende serie is vanaf zaterdag 19 oktober (opening van 15:00 tot 19:00) tot 7 december te zien in een van de mooiste winkelpandjes van Amsterdam: BLOU in de Lange Leidsedwarsstraat 145. Hier vind je prachtige sieraden die ter plekke in het atelier worden gemaakt.

Noordwaarts+

Op zondag 6 oktober start een nieuwe serie exposities op het Zamenhofterrein. Deze exposities worden ook wel Noordwaarts ‘light’ genoemd omdat de omvang beperkt is.

Tijdens deze editie openen toch nog 20 studio’s en werkplaatsen de deuren. Schilders, edelsmeden, fotografen, keramisten, houtbewerkers en meer laten hun werk zien. Iedereen is welkom van 12:00 tot 17:00.

Ook ik ben weer van de partij. Mocht je mijn recente (en steeds groter wordende) serie de Zamenhofportretten hebben gemist, dan is dit een nieuwe gelegenheid deze te zien.
Er is echter meer! Ook zal het eerste gezamenlijke kunstwerk van Marion Hujiskes en mij worden geëxposeerd. Marion schildert maar maakt ook unieke lichtobjecten.

Het is dus zeer de moeite waard langs te komen, ook al omdat ik een aantal interessante aanbiedingen heb!

de Zamenhofportretten

De Zamenhofportretten – expositie in café Zamen Zamenhofstraat 150 unit 3-4 in Amsterdam) van 11 augustus tot 8 september 2019.

De portretten in deze expositie maakte ik van mensen die werken op het Zamenhofterrein in Amsterdam Noord. Acteurs, musici, fotografen, meubelmakers, schilders en meer. Je vindt ze er allemaal. Deze portretten zijn slechts het begin van een serie die veel groter gaat worden. Het is zelfs mogelijk dat tijdens de expositie foto’s worden toegevoegd!

Open Ateliers Noord op 25 en 26 mei 2019

Met collega’s Rogier Alleblas en Jay Tang maak ik van onze studio (Zamenhofstraat 150 unit 7) een galerie waarin zeer uiteenlopend en veel nieuw werk te zien is: van met olieverf beschilderde analoge foto’s, abstracte landschappen en videos tot stillevens en geheimzinnige boslandschappen. En meer.

Van harte welkom op beide dagen van 12:00 tot 18:00

Popinnart Expositie

 Popinnart is een gloednieuw kunstenaarscollectief (2019) waarvan ik deel uitmaak.

 

Vanaf vrijdag 12 april om 17.00 uur openen de 42 kunstenaars van Popinnart de deuren van het prachtige Loods 6 in Amsterdam. Er is 880 m2 vol met verzamelwaardige kunst te zien. Ik laat onder andere nieuwe stillevens zien die nog niet eerder zijn geexposeerd.

Meer informatie over ‘Great Artists Steal’ staat ook op onze website

Landelijk Atelierweekend

In het weekend van 17 en 18 november open ik de deuren van mijn studio van 12:00 tot 18:00. Voor het eerst doe ik namelijk mee aan het Landelijk Atelierweekend, als sluitstuk van de Nationale Kunstweek.

Op het terrein van Halte Zamenhofstraat doen maar liefst 17 kunstenaars mee, allemaal op een steenworp afstand van elkaar. Je kunt er dus ook voor andere kunst terecht!

Naast bekend – en soms al wat ouder werk – laat ik ook veel nieuw werk zien.

Op de website van het Landelijk Atelierweekend kun je lezen welke kunstenaars allemaal meedoen. In dit geval leidt de link je naar informatie over het terrein van Halte Zamenhofstraat en de deelnemende kunstenaars.

Eventueel is het mogelijk een route te plannen door op deze website naar de pagina contact te gaan.

Pop Inn Art expositie en verkoop

Op vrijdag 14 september aanstaande nodig ik je van harte uit werk van ruim 40 kunstenaars te komen bekijken in Pop Inn Art. Ik ben er ook bij met een aantal foto’s uit Afrika.

Pop Inn Art is een tijdelijke galerie aan de Middenweg in Amsterdam met wisselende exposities. Van de deelnemende kunstenaars hangt, ligt of staat werk in een ruimte met geschiedenis. Op vrijdag 14 september is er een eenmalige, exclusieve verkoopavond waar de waarde van een kunstwerk “middels een interactie tussen koper en kunstenaar live tot stand komt”.

Ik weet best wat ik voor een foto wil hebben maar doe mij maar eens een redelijk tegenbod; wie weet ga ik daar wel op in. Ik ben vrijdag van 17:00 tot 19:00 aanwezig. Als je met mij wilt filosoferen over de prijs van mijn foto’s –  of over de prijs van kunst in het algemeen – moet je dus op tijd komen!

Graag tot vrijdag.