Jannes  – techniek

“Ik heb muziektechnologie gestudeerd. Bij CREA kwam ik in contact met livemuziek; hier is mijn liefde daarvoor ontstaan. Als technicus wil ik constant blijven streven naar perfectie, dus niet aan een paar knopjes draaien en dan achteroverleunen met een krant. Dat is niet hoe ik werk.”

Alex – Raad van Toezicht

“Ik heb hier de afgelopen jaren heel veel rondgelopen. Ik ben vaker hier geweest dan thuis. Ik ben begonnen in het bestuur van ASVA. Daarna ben ik hier blijven komen. Nu zit ik in de RvT. Daar houd ik mij bezig met de grote lijnen en de strategie die CREA zal gaan volgen. Ik ben student-lid, om het perspectief van de student te bieden op wat de RvT bespreekt.”

Hanane – medewerker

“Mijn dagelijkse bezigheden bij CREA bestaan voornamelijk uit administratief werk. Daarnaast sta ik klanten te woord. Ik werk al zo lang bij CREA, dat ik me niet eens kan voorstellen hoe het is om ergens anders te werken. Ik ben de gang van zaken hier gewend en die waardeer ik. Ik ken alle ins en outs, ik weet hoe CREA werkt. Ik bén als het ware CREA.”

Maike – cursist

“Ik ben begonnen met hiphop op het laagste niveau. Eerst nog één lesje per week. Toen ben ik de cursus die daarop volgt gaan doen en daarnaast ook de cursus moderne dans. Nog weer later ben ik de jazz danscursus gaan volgen. Vervolgens ook hiphop op het hoogste niveau. CREA is de plek waar ik verliefd werd op dansen. Het is een beetje uit de hand gelopen, nu dans ik zes keer per week.”

Céline – docent dans

“Ik vind het geweldig dat mensen naar mijn lessen komen, zelfs als het regent, gewoon op de fiets. Het gaat mij heel erg om de mensen met wie ik werk en dat zijn de cursisten. We werken toe naar een optreden en dat is altijd een feestje. Ik beschouw mijn lessen als meer dan alleen mijn werk. In wat ik doe, stop ik heel veel liefde.”

Alex Tess – voorfabriek

“Ik ben voorzitter van de centrale studentenraad. Die behartigt de belangen van studenten van de UVA. De onderwerpen die wij bespreken zijn heel breed; aan de ene kant gaat het over onderwijs, aan de andere kant over hoe de UvA is georganiseerd. Aan mij is de taak om te zorgen dat wat de raad bedenkt goed naar buiten komt. Ik ben hier elke dag. Ik laat zelfs mijn postpakketten bij de balie van CREA bezorgen.”

Ignace  – Studenten Toneelvereniging Amsterdam

“Dit is mijn zesde jaar bij STA. Ik speel nog voor een laatste keer mee in een productie. Het klinkt cliché maar CREA is wel een plek geweest om mijn creativiteit te ontwikkelen naast mijn universitaire studie. Als ik bij CREA ben, vind ik het leuk om te merken dat er veel gebeurt; af en toe vliegt er iemand over de gang die aan het repeteren is of hoor ik opeens heel hard geschreeuw of keiharde muziek.”

Aafke en Maaike  – Plankgasten

“Wij hebben de afgelopen jaren veel tijd gestoken in het organiseren van het open podium van CREA: Plankgasten. We hebben veel artiesten de mogelijkheid gegeven om op te treden. Er is geen kwaliteitscontrole; ook als je nog niet zo goed bent of zelfs nog nooit op het podium hebt gestaan, kan je bij ons terecht. Soms pakt het verkeerd uit, maar dat is ook wel weer de charme van Plankgasten.”

Osama – café

“Ik sta achter de bar, ik kook wat en ik werk hier met heel veel plezier. Op de werkvloer leer je elkaar goed kennen. Hier gaat het niet over geld maar over uitwisseling op cultureel of persoonlijk vlak. CREA betekent voor mij een veilige haven. Ik ben nu verhuisd naar een andere stad, maar ik blijf verbonden met deze omgeving. Daarom vind ik het ook zo moeilijk dit los te laten. Dat ga ik ook niet zomaar doen.”

Wil – campusbeheer

“Ik ben verantwoordelijk voor de hele campus. Ik zorg dat zaken als het sanitair, groenvoorziening en afval in orde zijn. ‘s Ochtends zet ik als eerste mijn computer aan en kijk ik in mijn agenda. In werkelijkheid loopt het meestal anders dan gepland; door de verbouwingen ligt alles vol met zand, moet opeens een fietsenrek verplaats worden of is de toegang versperd. Ik gedij goed bij onverwachte gebeurtenissen en veel reuring.”