Cursussen

Ik ben een ervaren fotodocent. Zo gaf ik les aan de Rietveld Academie en aan de Hogeschool Utrecht en was ik lange tijd verbonden aan Crea als docent fotografie. Sinds enige tijd geef ik ook korte cursussen in mijn studio en op locatie. Op dit moment bied ik twee cursussen aan van ieder drie weken.

1. Basiscursus digitale fotografie

In deze cursus leer je omgaan met je camera, bespreken we de belangrijkste technieken, verkennen we de mogelijkheden van beeldbewerking en vragen we ons af wat een goede (of een slechte) foto is. Tijdens de lessen (maar ook voor thuis) krijg je praktische opdrachten die we direct bespreken. Je gebruikt je eigen apparatuur en neemt een laptop mee voor de beeldbewerking. Daarop hoeft niet perse Photoshop te staan; ook andere programma’s zijn geschikt. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten (in mijn studio en op locatie) van 2,5 uur en kost € 225,- (inclusief btw). De cursusdag is zondag van 15:00 tot 17:30.

2. Portretfotografie in de studio 

In deze cursus bestuderen we de verschillende mogelijkheden van studiolicht, kijken we naar voorbeelden van andere fotografen en vragen we ons af hoe die gemaakt werden maar zoeken we ook naar een eigen stijl. De deelnemers zijn ook model (hoewel iedere deelnemer vrij is een model mee te nemen). Deze cursus is bedoeld voor fotografen met enige ervaring maar ik zal in korte tijd de basiskennis opfrissen. Je neemt je eigen apparatuur en laptop mee. In de studio gebruiken we natuurlijk mijn lichtsets. De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten (in mijn studio) van 2,5 uur en kost € 195,- (inclusief btw). De cursusdag is donderdag van 19:30 tot 22:00.

Als je geïnteresseerd bent in een van deze cursussen, aarzel dan niet contact op te nemen via de contactpagina of geef je direct op.

Denk ook eens aan een cursus als cadeau!